Főoldal
Üzenetek
3.osztály
4.osztály
5.osztály
6.osztály
7.osztály
8.osztály
Gyakorló feladatok
Hasznos oldalak
Oktatóprogramok
Játékok
Iskola honlap
Informatika szakkör15-óra

Videó/kép importálás


 1. A fényképek betöltése

 

Tipp: mielőtt hozzáfogunk a programot használni, célszerű egy helyre gyűjteni azokat a fotókat, amelyekből a videónkat akarjuk készíteni. Készítsünk egy mappát (kifejezetten erre a célra), és másoljuk be a kiválasztott képeket. (Persze ez nem kötelező, akár az eredeti helyükről is össze lehet szedegetni a fotókat a film szerkesztésekor, de ezzel a kis előkészítéssel sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk.)

 

Kattintsunk rá a Videók és fényképek hozzáadása menüpontra (fölül található, a második sorban), és máris megnyílik az az ablak, amelyben megkereshetjük a fotókat tartalmazó mappánkat. Ebből akár egyesével is betölthetjük a képeket, de sokkal időkímélőbb módszer, ha a SHIFT gombot folyamatosan nyomva tartva szép sorban a fotókra kattintunk (vagyis mindet kijelöljük), és egyszerre betöltjük őket. (A kattintgatás helyett a SHIFT+jobbra nyíl is ugyanezt eredményezi.) Mint a felirat is jelzi, nemcsak fotókat, hanem videókat is importálhatunk.

 

2. A fotók sorba helyezése

Kiválasztott fotóinkat máris láthatjuk a jobboldali szerkesztőablakban. Ám gyakran nem abban a sorrendben vannak, amelyben mi szeretnénk bemutatni őket. Az átrendezés nagyon egyszerűen a fogd és húzd módszerrel történik, vagyis ráállunk az áthelyezendő képre, és a bal egérgombot lenyomva átvonszoljuk oda, ahol látni szeretnénk (két másik kép közé természetesen, ahogy a kép is mutatja). Ilyenkor az éppen aktuális kép megjelenik a baloldali előnézeti ablakban is. 

 

3. Zene letöltése

 

Ingyen letölthetsz zenét mp3 formátumban a youtubról mobiltelefonra, okostelefonra vagy számítógépre online. Az mp3 zene letöltéshez nincs szükség semmilyen programra amit a gépedre kellene telepíteni.

A zene letöltés nagyon egyszerű, csak a youtubon keresd meg a zenét amit le szeretnél tölteni, ezután a címsorból másold ki a webcímet és illeszd be a megfelelő helyre ( youtube url: ) aztán kattints a Letöltés MP3 feliratú gombra, ezután elindul egy folyamatjelző, majd a gomb felirat megváltozik download azaz letöltés feliratra. Klikk rá és jön a zene letöltés.

 

Letöltéshez kattints ide >>>

 

4. Feladat

1. Az előző órán elmentett fotókat importáld be a  "MovieMaker" programba, majd rendezd  sorba őket.

 

2. Töltsd le a MovieMaker mappába a kedvenc zenéd az órán megismert módszerrel.

 

forrás: http://tiszafoto.blogspot.hu/2011/03/windows-live-movie-maker-diavetites.html